woensdag 9 mei 2007

www.hetleukstegatvannederland.nl

Doen, deze week allemaal stemmen op Stad aan het Haringvliet. Het winnende dorp krijgt een feestje van 5000 euro en dat is niet gek!
Natuurlijk heb ik gekeken, jammer dat ze zo weinig van de haven hebben laten zien, zo weining van het Haringvliet waar dit prachtige dorp toch zijn naam aan te danken heeft. Er is meer dan alleen een molen en een oude kapper. Er is een prachtige jachthaven er zijn schitterende gorzen, er zijn drie kerken, er is een schippershuis, er zijn bloembollenvelden, er is een Zeedijk, er woont een kunstschilder, er leefde een beeldjes-/schoenmaker onze Mel. Ik heb zoveel niet gezien dus allemaal stemmen want wij weten toch wat ons dorp meer waard is dan 'Droag Broad", ja ja, 'Aerpels met mosterd"

maandag 7 mei 2007

Wij deden de -dijk






Dat we iets met water en wind hebben dat zal als
Flakkeeënaars niet zo gek zijn maar je zus overhalen om de Afsluitdijk te gaan lopen - 32 km rechdoor- dat zal iedereen niet lukken. Mij is het gelukt en we hadden nog zusjes-plezier ook, ook al zal ze dat misschien ontkennen. Zaterdag 5 mei liepen Neli en ik de Afsluitdijk, in het kader van het 75 jarig bestaan van dit grootse zeeafsluit-project. Natuurlijk hebben we iets met wind en water misschien kan ik ze nog wel zover krijgen om de Zeelandbrug te lopen en de Grevelingendam en de Haringvlietbrug. Volgens mij moet dit wel op 1 dag mogelijk wezen, 't kan tenslotte een goede training voor de Omloop zijn, want de Afsluitdijk loopt mijn zus geen 2e keer (ik trouwens ook niet) maar de Omloop probeert ze misschien dit jaar wel weer, ik heb ze er al over gehoord.

vrijdag 13 april 2007

Ik mag meedoen aan de Flakkeese Honingtest!

Bedankt Arie!
Ja, Arie van Lint vraagt of ik uitgenodigd wil worden om in het najaar mee te doen met de Flakkeese Honingtest. De Flakkeese bijen-vereniging komt in het najaar bij elkaar om zo'n 20 tal honingpotjes (de inhoud) te proeven. Natuurlijk heb ik Arie gevraagd of hij het goed vind dat ik mijn blijdschap op mijn weblog vermeld maar ik kan niet wachten. Of hij het nu goed vind of niet, ik vermeld het alvast en natuurlijk krijgen jullie mijn eenpersoonstest dan weer te lezen!!! Want een honing-liefhebber ben ik echt. Op dit moment eet ik Italiaanse kastanje-honing, een zeer aparte smaak maar heerlijk!!! Ik blijf erbij ik zou zo graag willen dat de Flakkeese Honing de allerlekkerste is want heus ik ben en blijf toch een Flakkeënaar. Wordt vervolgd.......

woensdag 11 april 2007

Over kruudplaetjes, Flakkeese Honing en de moestuin

De 'Kruudplaetjes' moet ik nog even voor gezien houden. Ik ga ze echt bakken en breng er dan bij mijn fan Ancilla en maak er een verslag van op mijn BLOG !!!....maar op dit moment even druk, druk. Het moestuin seizoen is weer begonnen en daarmee door de al vroege droogte ook het gietwerk al, ik lig op schema wat zaaien betreft maar vanavond sprak ik een collega tuinder, hij beweerde dat hij de afgelopen 20 jaar het in het vroege voorjaar nog niet meegemaakt had dat het zo droog was........we kijken nu al uit naar de natte moesson!!!
Eigenlijk dwaal ik alweer af, ik wilde schrijven over de Flakkeese Honing. Arie de Lint mailde mij en nodigde mij uit om de eenpersoons Flakkeese Honingtest nog een keer te doen.... en natuurlijk wil ik dat, niets liever, want ik wilde toch zo graag dat de Flakkeese Honing mijn ultieme smaakgenot zou overtreffen !!! De mail van Arie wil ik u niet onthouden en ik zal hem hier weergeven: "Hierbij een late reactie op jouw honingtest. Jammer dat je de flakkeese klaver/luzernehoning niet lekker vond maar ja smaken verschillen nu eenmaal. Veel honingliefhebbers vragen juist naar deze zachte crèmehoning omdat deze zo ideaal op de boterham te smeren is.
Nog even het volgende, niets is zo divers van als honing. Zowel smaak, geur, kleur (van zwart tot wit) en vorm (van vloeibaar tot keihard). Dit alles heeft niets met het voeren door de imker te maken. Wij imkers voeren voor de winter suiker om onze bijtjes de winter door te laten komen omdat er dan geen bloemen bloeien om nectar van te halen. Deze suiker kan niet in de honing komen omdat de honing bakken waar onze bijtjes de honing in verzamelen pas bij de fruitbloei op de kasten komen.
De eerder genoemde diversiteit van de honing heeft alleen te maken met het feit welke dracht bevlogen wordt.
Fruit, Lindebloesem, paardebloem, bladramanas, koolzaad, teunisbloem, of een combi geeft elk een eigen honing.

Ik wil je uitnodigen om je test van flakkeese honing nogmaals te proberen en nu met zomer/fruit honing, misschien dat dan je teleurstelling over onze flakkeese honing dan veranderd in enthousiasme.

Wil je meer over bijen en honing weten, kom gerust eens langs.

Hartelijke groet, imker Arie de Lint

p.s. Wist je dat een bij 3 X om de aarde vliegt om 1 pot honing te vullen!!!!!!
Natuurlijk wil ik de Honing van Arie opnieuw proeven, dus wordt vervolgd......................

dinsdag 20 maart 2007

Ik ga ze binnenkort bakken!

Veridealiseer ik de 'kruudplaetjes' van mijn moeder? Ja dus, ik vraag mijn moeder naar haar ideale kruudplaetjes recept. Ma vertelt mij, en daar gaat mijn illusie, "Dat weet ik niet meer want die dingen mislukten bij mij altijd, je kan ze bij Bienevelt onder aan 't Zandpad in Menheerse kopen". Ze is niet 1 2 3 van me af want ik herinner me dat moeder lekkere kruudplaetjes bakte. "Welnee meid, die dingen liepen bij mij altijd door het pannetje, koop ze nu maar bij Bienevelt". Dat bakker Bienevelt lekkere kruudplaetjes heeft dat weet ik al lang, als ik in Middelharnis kom neem ik ook meestal een zakje mee, echt aan te bevelen! Maar toch al is het alleen maar om mijn trouwste fan Ancilla te plezieren, ik ga ze binnenkort zelf bakken volgens de recent verworven recepten en ik laat heel de wereld er van mee genieten! Wordt dus vervolgd!

dinsdag 6 maart 2007

Kruudplaetjes

Mijn grootste fan bedriegt mij door een recept van internet af te halen en mij dan te doen denken dat zij weet wat kruudplaetjes zijn! 'k Denk dat ik het aan mijn moeder ga vragen want ik herinner me dat moeder weleens kruudplaetjes bakte en die waren hartstikke lekker. Ze waren heerlijk van geur (die zit nog in mijn neus), ze waren niet te vet (eerder droog), ze waren goed van smaak (vielen niet zwaar). Eén van de nieuwere recepten b.v. die je van internet kunt plukken heb ik ooit ook weleens geprobeerd maar dan droop het vet door het pannetje. Ik wil de kruudplaetjes die ik me herinner, mooi bruin aan de boven en onderkant, blank aan de zijkant en 2 cm doorsnee, niet vet, niet kruimelig, gewoon een kruudplaetje (in het ABN kruidplaatje). Zaterdag zie ik mijn moeder....wordt vervolgd!

donderdag 1 maart 2007

Kokkerellen met Stadsweb!

Had ik toch gehoopt om allemaal oud Stadse en/of Flakkeesse recepten tegen te komen in de rubriek "Kokkerellen met Stadsweb". 'k Heb het nu een paar keer afgewacht maar waar blijven nu die echte streekrecepten. Mijn gedachten gaan naar 'Kruudplaetjes, Klapstuk met Peren, Gekookte verse worst, Wentelteefjes, Aerpels mit mosterd...................enz. Helaas ik ken de geuren, ik ken de smaken maar niet de recepten!
Wat geeft Stadsweb mij, alleen maar moderne recepten, best wel lekker maar die vind ik in elk kookboek, ik had zo gehoopt op de oude streekrecepten mmmmm misschien leest de auteur van Kokkerellen met Stadweb ook mijn weblog...........en komen die recepten alsnog....ik houd moed en blijf kijken......."Eet smakelijk!"